All star team – vänsternio: Ulrika Olsson

Det är en stukad Ulrika Olsson som tar emot priset som säsongens bästa vänsternio. För andra gången i sin karriär belönas hon med utmärkelsen, nu med ett brutet ben.

– Jag får se det här som någon variant av plåster på såren, berättar Olsson.

Skuru IK:s Ulrika Olsson fick precis som samtliga spelare ett plötsligt slut på säsongen. Men i Olssons fall handlade det inte om coronaviruset, utan ett brutet ben. Det var i första halvlek av hemmamatchen mot Skara den 2 mars som olyckan höll sig framme för Olsson.

– Jag var sängliggande de första två veckorna efter operationen. Nu kan jag varken jobba eller träna. Hela säsongen fick ett abrupt slut. Jag får se det här som någon variant av plåster på såren, säger Ulrika Olsson.

Hur mår kroppen?

– Kroppen mår fint. Alla småskavanker som man har under en säsong i axlar och rygg är plötsligt väck. Men ett brutet ben gör inte livet allt för härligt.

Vad säger läkarna?

– Jag tog några stygn och bytte gips nyligen, så fyra veckor med gips från och med idag. Sedan börjar uppträningen.

Hur mådde du dagarna efter benbrottet?

– Den känslan är enormt svår att ta på. Jag var fruktansvärt ledsen de första två dygnen. Jag visste inte om jag hade ont eller bara var mentalt nere. Man jobbar konsekvent för att komma till slutspelet i bra slag, berättar Olsson och fortsätter:

– Förra året fick jag lära mig att seriespelet inte spelar någon roll. Men nu är det bara att glömma allt det där. Vi slutade tvåa. Man kan bli tom av att sortera tankarna. Varför gör jag det här? Är jag nöjd nu? Det är en svår känsla att tacka.

Hur vill du summera säsongen i övrigt?

– Jag är ganska nöjd överlag. Vi har som lag presterat både upp och ner. Vi gjorde ungefär det som kunde förväntas av oss. Men det är lite svårt att summera i och med att livet står i paus nu. Det är mycket ovisshet nu i och med pandemin. Jag hoppas för alla föreningar och spelare att de stödpaket som skickas ut hjälper.

Det väntar en lång försäsong för er. Vad ser du framför dig att du gör i sommar och i höst?

– Just nu känns det som att jag lever i ett vakuum. Speciellt eftersom det inte är någon som vet något gällande pandemisituationen. Det är svårt att säga någonting alls om hösten. Men jag hoppas vi kan återgå till en normalstandard när allt har ebbat ut. Förhoppningsvis har man då gjort något bra av den här tiden.

OLOF THYRELIUS ERICSON

ULRIKA OLSSONS SÄSONG 2019/20

Matcher: 19
Mål: 120
Assist: 84
Utvisningar: 12
Tekniska fel: 45
MEP-poäng: 72,29
Övrigt: Uttagen i månadens MEP-lag i oktober, november och februari.

ALL STAR TEAM I SHE 2019/20

Målvakt: Wilma Kroon Andersson, IK Sävehof
Vänstersex: Melanie Felber, Skara HF
Mittsex: Johanna Forsberg, IK Sävehof
Högersex: Mathilda Lundström, Skuru IK
Vänsternio: Ulrika Olsson, Skuru IK
Mittnio: Presenteras 30 mars
Högernio: Presenteras 31 mars
Försvarare: Presenteras 1 april
Tränare: Presenteras 2 april
MVP: Presenteras 3 april

RÖSTER TILL VÄNSTERNIO I ALL STAR TEAM

Ulrika Olsson, Skuru IK (85,7%)
Kristin Thorleifsdóttir, H65 Höör (9,5%)
Amelia Lundbäck, IK Sävehof (4,8%)
Jury: Ola Månsson (H65 Höör), Mats Kardell (Skuru IK), Rasmus Overby (IK Sävehof), Kenneth Andersson (Lugi HF), Magnus Frisk (Skara HF), Frenne Båverud (VästeråsIrsta HF), Pontus Ward Wiklund (Kungälvs HK), Rasmus Poulsen (Skövde HF), Krister Bergström (Önnereds HK), Tobias Pettersson (Boden Handboll), Henrik Signell (förbundskapten), Niklas Wihlborg (Sydsvenskan), Philip Trollér (Göteborgs-Posten), Jan Larsson (Skaraborgs Allehanda), Charlie Sjöstrand (C More), Emil Schälin (#Avkast), Per Kahl (Radiosporten), Stefan Albertsson (Skaraborgs Läns Tidning), Christoffer Ekmark (Stürmerfoul), Albin Falk Hansson (C More), Jimmy Grandin (Handbollskanalen).

Foto: Bildbyrån