All star team – mittsex: Johanna Forsberg

För andra året i rad utses IK Sävehofs Johanna Forsberg till årets mittsexa I SHE. 24-åringen fick hela 95,5% av rösterna och berömmer sin egen säsong. 

– Jag är väldigt nöjd med mina prestationer i år. Det var tack vare dem som jag fick åka med till Japan tidigare i vintras, berättar Forsberg som nu lämnar Partille och Sverige för danska Nykøbing Falster. 

Johanna Forsberg lämnar SHE efter sammanlagt sex elitsäsonger i Sävehof och Heid. Ny klubbadress från och med i höst är danska Nykøbing Falster där hon ersätter landslagskompisen Anna Lagerquist. Innan flyttlasset går belönas hon dock med priset som årets mittsexa. 

– Det känns jättekul, kommenterar linjespelaren. 

I fjol landade Forsberg på 59,44 i MEP-poäng. I år höjde hon den siffran till 68,08, tredje bäst i serien. Totalt gjorde Forsberg 84 mål i Sävehoftröjan och slutade på en andraplats i den interna skytteligan. 

– Jag är väldigt nöjd med mina prestationer i år. Det var tack vare dem som jag fick åka med till Japan tidigare i vintras. 

Vilka var höjdpunkterna under säsongen?

– Det finns mycket att välja på. Det var verkligen några roliga och tuffa matcher i Champions League. Det var häftigt att vi lyckades ta oss vidare till huvudrundan. Det är något som sticker ut, berättar Forsberg och fortsätter:

– Men sen är det såklart jättetråkigt att det inte blev något slutspel. Det hade blivit ganska jämnt tror jag mellan flera lag. Men det är som det är. Det gäller bara att ta det lugnt och lyssna på vad som händer. 

Hur går tankarna inför hösten i danska högstaligan?

– Det känns både roligt och nervöst. Jag lämnar en trygghet eftersom jag alltid har bott i Göteborg. Men det ska bli väldigt kul att uppleva handbollen i ett annat land. 

Hur vill du summera din tid i Sävehof och Heid?

– Fantastiskt bra. Jag har trivts jättebra. Sverige har väldigt bra handbollsverksamheter. Man ser till att lyssna på spelarna. Det är ju inte hejdå nu, utan jag hoppas att jag kan komma tillbaka och spela handboll här igen.

OLOF THYRELIUS ERICSON

JOHANNA FORSBERGS SÄSONG 2019/20

Matcher: 22
Mål: 84
Assist: 9
Utvisningar: 5
Tekniska fel: 7
MEP-poäng: 68,08
Övrigt: Utsedd till månadens spelare i oktober, uttagen i månadens MEP-lag i september och oktober.

ALL STAR TEAM I SHE 2019/20

Målvakt: Presenteras 26 mars
Vänstersex: Melanie Felber, Skara HF
Mittsex: Johanna Forsberg, IK Sävehof
Högersex: Presenteras 25 mars
Vänsternio: Presenteras 27 mars
Mittnio: Presenteras 30 mars
Högernio: Presenteras 31 mars
Försvarare: Presenteras 1 april
Tränare: Presenteras 2 april
MVP: Presenteras 3 april
Jury: Ola Månsson (H65 Höör), Mats Kardell (Skuru IK), Rasmus Overby (IK Sävehof), Kenneth Andersson (Lugi HF), Magnus Frisk (Skara HF), Frenne Båverud (VästeråsIrsta HF), Pontus Ward Wiklund (Kungälvs HK), Rasmus Poulsen (Skövde HF), Krister Bergström (Önnereds HK), Tobias Pettersson (Boden Handboll), Henrik Signell (förbundskapten), Niklas Wihlborg (Sydsvenskan), Philip Trollér (Göteborgs-Posten), Jan Larsson (Skaraborgs Allehanda), Charlie Sjöstrand (C More), Emil Schälin (#Avkast), Per Kahl (Radiosporten), Stefan Albertsson (Skaraborgs Läns Tidning), Christoffer Ekmark (Stürmerfoul), Albin Falk Hansson (C More), Jimmy Grandin (Handbollskanalen).

RÖSTER TILL MITTSEX I ALL STAR TEAM

Johanna Forsberg, IK Sävehof (95,5%)
Vilma Matthijs Holmberg, Skuru IK (4,5%)

Foto: Bildbyrån