All star team – mittnio: Alexandra Bjärrenholt

Trots att hon missade sju matcher i grundserien var Alexandra Bjärrenholt lika given som vanligt i säsongens All star team.

– Det är kul att uppmärksammas även om jag inte gjort flest mål, säger Skuru-stjärnan. 

I flera säsonger har Alexandra Bjärrenholt varit en av SHE:s bästa spelare. Förra säsongen blev hon utsedd till MVP och nu tar hon plats i säsongens All star team för femte gången – men den här gången som mittnia.

– Det är jätteroligt. Jag har aldrig blivit utsedd till årets mittnia förut, så det är nytt för mig. Det är kul att de runt omkring ser mina prestationer. Det är kul att uppmärksammas även om jag inte har gjort flest mål, säger Alexandra Bjärrenholt.

På de sex senaste säsongerna har 30-åringen bara missat en match i grundserien, men den här säsongen saknades Bjärrenholt i sju matcher på grund av skada.

– Jag har väl aldrig missat så här många matcher totalt i min karriär. Det var en ovan känsla och det blev en väldigt uppdelad säsong för mig. Jag startade helt okej och hittade tillbaka till formen efter skadan i vintras.

Efter SM-guldet 2021 och andraplatsen ifjol har Skuru tagit ett kliv tillbaka. I år slutade laget på en femteplats och åkte ut i semifinal mot Sävehof.

– Vi har gjort det helt godkänt. Vi tappade många spelare inför säsongen och visste att det skulle bli tufft. Sävehof är en svår motståndare, men jag tycker att vi gjorde fina matcher mot dem och jag tycker att vi borde vunnit någon till, säger Alexandra Bjärrenholt och fortsätter:

– Det var lite knaggligt i grundserien. Vi har inte förlorat så här många matcher på länge. Vissa matcher borde vi ha vunnit och då hade vi kanske slutat tvåa eller trea i serien och undvikit Sävehof i semifinal. Då hade det kanske sett annorlunda ut i slutspelet. Men så här i efterhand ska vi vara nöjda utifrån förutsättningarna vi haft. Vi har haft många sjukdomar och skador på flera andra spelare också.

Hur ser du på dina lagkamrater och deras utveckling? Det är många unga spelare som har fått ta stort ansvar i Skuru…

– Det är jätteroligt. Vi har ett väldigt fint lag som jobbar hårt på träning. De unga spelarna tar för sig och gör bra grejer på matcherna, vilket är det vi jobbar på vecka ut och vecka in. När framträdande spelare försvinner ger det utrymme för yngre spelare att ta för sig. Det är aldrig någon självklarhet att de yngre spelarna ska prestera på en bra nivå, men det är väldigt många som tagit jättefina kliv och det har varit roligt att följa. De blir ännu roligare att följa nästa säsong.

Vad händer i sommar?

– Jag ska träna på som vanligt. Man får passa på att jobba lite extra på gården nu också när man har lite ledighet. Sedan blir det lite resor också. I sommar ska jag och sambon till Island. Jag har en ”att göra-lista” hemma som jag ska gå igenom.

MARCUS HEED

ALEXANDRA BJÄRRENHOLTS SÄSONG 2022/23

Matcher: 23
Mål: 115
Assist: 136
Utvisningar: 12
MEP-poäng: 79,97
Övrigt: Uttagen i Månadens MEP-lag i september, oktober, december och mars.

ALL STAR TEAM I SHE 2022/23

Målvakt: Jenny Sandgren, Önnereds HK
Vänstersex: Melanie Felber, Skara HF
Mittsex: Johanna Forsberg, IK Sävehof
Högersex: Matilda Forsberg, Skövde HF
Vänsternio: Frida Rosell, IK Sävehof
Mittnio: Alexandra Bjärrenholt, Skuru IK
Högernio: Presenteras 17 maj
Försvarare: Presenteras 18 maj
Tränare: Presenteras 18 maj
Skyttedrottning: Mia Lagumdzija, Kungälvs HK
MVP: Presenteras 19 maj
Alla tränare i SHE, förbundskaptenen Tomas Axnér och mediarepresentanter har varit med i omröstningen.

RÖSTER TILL MITTNIO I ALL STAR TEAM

Alexandra Bjärrenholt, Skuru IK (48%)
Mia Lagumdzija, Kungälvs HK (24%)
Elma Örtemark, Skövde HF (12%)
Ella Sjöberg, Önnereds HK (4)
Mai Kragballe Nielsen, IK Sävehof (4%)
Cassandra Tollbring, H65 Höör (4%)
Isabelle Andersson, H65 Höör (4%)

TIDIGARE VINNARE

2021/22: Emma Navne, Lugi HF
2020/21: Emma Lindqvist, H65 Höör
2019/20: Emma Lindqvist, H65 Höör
2018/19: Melissa Petrén, Lugi HF
2017/18: Emma Lindqvist, H65 Höör
2016/17: Cassandra Tollbring, H65 Höör

Foto: Bildbyrån