All star team – målvakt: Wilma Kroon Andersson

Men 30% av rösterna kammade Wilma Kroon Andersson hem priset som årets bästa målvakt i SHE. Ett besked som överraskade henne på onsdagseftermiddagen.

– Jag blev väldigt chockad, men det känns jättekul såklart, kommenterar Kroon Andersson.

Det var flera målvakter som gjorde upp om all star platsen i omröstningarna. Framför allt Skara HF:s Lærke Sørensen (25%) och H65 Höörs Gry Bergdahl (25%). Men flest röster fick IK Sävehofs Wilma Kroon Andersson som därmed får priset för första gången.

– Jag blev väldigt chockad. Det är många målvakter som har varit bra i år. Jag kände att det var väldigt jämnt just bland oss. Jag satt själv och funderade på vem som skulle få det. Men det känns jättekul såklart att bli framröstad, berättar 21-åringen.

Hur lyder ditt omdöme om din egna säsong?

– Jag har förbättrat min lägstanivå och lyckats hålla en mer stabil nivå. Men jag vill också lyfta fram att jag står bakom ett bra försvarsspel. Det gör mycket för mig. Vi har haft ett par skador under säsongen vilket gör att de som har varit här ett tag får ta ännu större ansvar. Det har jag växt av, fortsätter Kroon Andersson som anlände till Sävehof sommaren 2017.

Hur vill du summera säsongen i övrigt?

– Det är jättetråkigt att det har blivit så som det har blivit. Men man får försöka se det positiva. Vi hade en fantastisk rolig resa i Champions League där vi lyckades ta oss till huvudrundan. Det var väldigt bra gjort av oss.

Du förlängde ditt kontrakt med två år i vintras. Hur ser du på fortsättningen och den långa uppladdningen som väntar?

– Efter det här plötsliga avslutet är jag själv väldigt revanschsugen. Jag ser fram emot att träna bra i en lång period. Det ska bli kul i höst att komma tillbaka i en förhoppningsvis väldigt bra form, avslutar Kroon Andersson som även hälsar att Sävehof samlas igen nästa vecka.

OLOF THYRELIUS ERICSON

WILMA KROON ANDERSSONS SÄSONG 2019/20

Matcher: 20
Räddningar: 170/428=40%
Straffar: 2/19=11%
Assist: 14
Passmissar: 7
MEP-poäng: 36,98

ALL STAR TEAM I SHE 2019/20

Målvakt: Wilma Kroon Andersson, IK Sävehof
Vänstersex: Melanie Felber, Skara HF
Mittsex: Johanna Forsberg, IK Sävehof
Högersex: Mathilda Lundström, Skuru IK
Vänsternio: Presenteras 27 mars
Mittnio: Presenteras 30 mars
Högernio: Presenteras 31 mars
Försvarare: Presenteras 1 april
Tränare: Presenteras 2 april
MVP: Presenteras 3 april

RÖSTER TILL MÅLVAKT I ALL STAR TEAM

Wilma Kroon Andersson, IK Sävehof (30,0%)
Gry Bergdahl, H65 Höör (25,0%)
Lærke Sørensen, Skara HF (25,0%)
Johanna Kjellgren, Kungälvs HK (10,0%)
Miranda Nasser, BK Heid (5,0%)
Hanna Eriksson, Önnereds HK (5,0%)
Jury: Ola Månsson (H65 Höör), Mats Kardell (Skuru IK), Rasmus Overby (IK Sävehof), Kenneth Andersson (Lugi HF), Magnus Frisk (Skara HF), Frenne Båverud (VästeråsIrsta HF), Pontus Ward Wiklund (Kungälvs HK), Rasmus Poulsen (Skövde HF), Krister Bergström (Önnereds HK), Tobias Pettersson (Boden Handboll), Henrik Signell (förbundskapten), Niklas Wihlborg (Sydsvenskan), Philip Trollér (Göteborgs-Posten), Jan Larsson (Skaraborgs Allehanda), Charlie Sjöstrand (C More), Emil Schälin (#Avkast), Per Kahl (Radiosporten), Stefan Albertsson (Skaraborgs Läns Tidning), Christoffer Ekmark (Stürmerfoul), Albin Falk Hansson (C More), Jimmy Grandin (Handbollskanalen).

Foto: Bildbyrån