Zeb Bjerneld: ”Hoppas bjuda på en show”

Eskilstuna Guif har fått en tuff start på Handbollsligan, men nyförvärvet Zeb Bjerneld är hoppfull inför de kommande matcherna. Under fredagen siktar han mot säsongens första seger när han ställs mot Uppsala-polaren Marcus Lennernäs i Hammarby.
– Jag hoppas att vi kan bjuda på en show, säger Bjerneld inför den väntade publikfesten. 

ESKILSTUNA GUIF–HAMMARBY IF
FREDAG 25 OKTOBER 19.00
SÄNDS PÅ HANDBOLLSLIGAN LIVE

Inför mötet mellan Eskilstuna Guif står två Uppsala HK-fostrade spelare i fokus – Zeb Bjerneld och Marcus Lennernäs som båda är födda 2002. Bjerneld tog över Lennernäs position i Eskilstuna Guif efter att den senare flyttat till Hammarby inför säsongen. Och enligt Robert Österhall som är sportansvarig i Guif var det Lennernäs som tipsade om att just Bjerneld kunde vara en bra ersättare på högernio.

– Det kan ha varit så. Jag och Marcus är polare liksom. Det var alltid kul att lira med Marcus och nu ska det bli kul att möta honom också. Vi spelade några år tillsammans, men i Uppsala var serierna uppdelade i Norra och Södra när vi var små, så vi spelade mest mot varandra. Men vi hann spela någon säsong ihop på seniornivå innan han flyttade till Skånela, säger Zeb Bjerneld.

22-åringen kom från Uppsala HK i division 1 inför säsongen och har inlett sin debutsäsong i Handbollsligan starkt, trots att Eskilstuna Guif haft en tuff start. Högernian har fått mycket speltid och gjort 28 må på sju matcher, vilket gör honom till tvåa i lagets interna skytteliga.

– Jag har väl haft några enstaka toppar, men periodvis har det varit lite dåligt och det är något jag jobbar med. Jag har gjort det helt okej hittills, men jag känner att det kan bli mycket bättre.

Guif har fått en riktigt tuff start på Handbollsligan och jagar fortfarande säsongens första seger inför fredagens möte med Hammarby. Laget har bara tagit en poäng på sju matcher och ligger just nu sist i tabellen.

– Vi har snackat om det i veckan och konstaterat att vi har för djupa dalar. I för långa perioder kommer vi inte upp i nivå alls. Det ska vi försöka arbeta bort och hoppas att poängen börjar trilla in då.

I den senaste matchen förlorade Guif borta mot Skånela med 41–26 och under de senaste omgångarna har laget haft problem med försvarsspelet och många insläppta mål.

– Det har blivit så, men varför vet jag inte riktigt. Vi alla behöver höja oss. Senast mot Skånela var vi inte med från start och de tog en snabb ledning med 6–2. Vi måste vara påslagna från början och hålla i det, då kommer det att lösa sig, säger Zeb Bjerneld och fortsätter:

– Jag personligen vill prestera för klubbmärket och göra så gott man kan för Guif. Alla har den inställningen och vi gör vårt yttersta. Vi har haft en seg start, men säsongen är lång och vi ska försöka ändra på det.

Nu väntar tre nyckelmatcher för Eskilstuna Guif – Hammarby hemma, OV Helsingborg borta och Hallby hemma där viktiga poäng står på spel.

– Det är tre viktiga matcher där vi ska försöka vända på detta. Alla tre lag är skickliga, men om vi ger 100 procent i varje satsning tror jag att det kommer ramla in några poäng. Vi kommer inte få något gratis.

Trots den knackiga starten väntar det en publikfest i fredagens möte med Hammarby. Drygt 1 500 biljetter är sålda till matchen i Volvo CE Arena.

– Det är jättekul och jag hoppas att vi kan bjuda på en show. Publiken är en viktig faktor i detta för att vi ska kunna prestera och göra vårt bästa. Det blir roligt med stort arrangemang.

MARCUS HEED

Foto: Bildbyrån/Eskilstuna Guif