Michael Andersson: ”Vi har allt att vinna”

Det är upplagt för en spännande handbollsmatch i Helsingborg på onsdagskvällen. Formstarka HF Karlskrona gästar hemmalaget OV Helsingborg som mer än gärna vill smaka på segerns sötma. 
– Jag tycker att vi har allt att vinna. Vi kan inte göra det sämre än sist, menar OV:s rutinerade burväktare Michael Andersson. 

OV HELSINGBORG–HF KARLSKRONA
ONSDAG 16 OKTOBER 19.00
SÄNDS PÅ HANDBOLLSIGAN LIVE

I snitt har OV Helsingborg släppt in omkring 32 mål per match. På de fem första matcherna har de ställts mot IK Sävehof, Önnereds HK, Ystads IF, IF Hallby och HK Malmö. Facit lyder två inspelade poäng av tio möjliga. Enda segern kom mot Hallby på hemmaplan.

Helsingborgs målvakt Michael Andersson menar att motståndet har varit tufft.

– Sävehof, Önnered och Ystad är i alla fall topp fem-lag i serien. Sävehof gav vi en rejäl match och mot Önnered och Ystad gjorde vi helt okej prestationer. Hallby var en match som vi skulle vinna, berättar Andersson.

Senast förlorade Helsingborg med 23–36 (13–16) borta mot HK Malmö. En insats under all kritik, enligt Andersson:

– Det är svårt att sätta fingret på vad vi gjorde dåligt i den matchen. Vi låg inte under så stort i paus, men vi gjorde om möjligt en ännu sämre andra halvlek. Det var en kollektiv kollaps. Casper Lindgaard Holmen är den enda som levererade. Alla andra behöver kolla sig i spegeln.

Andersson noterades för en räddning på 16 avslut.

– Jag var katastrofdålig precis som alla andra.

Vad kan du säga mer generellt om er säsongsinledning?

– Vi har inte fått ihop helheten. Det är många individer som har stuckit ut, men vi skulle gärna vilja ha igång de allra flesta spelarna samtidigt. Om vi ska vinna måste många vara med och bidra. För en gångs skull har vi en rätt bred trupp i Handbollsligan.

Avkast i matchen mellan Helsingborg och Malmö sker klockan 19.00 på onsdagskvällen.

– Jag tycker att vi har allt att vinna. Vi kan inte göra det sämre än sist, menar Andersson som är fostrad i Trelleborgsföreningen Stavsten.

Hur lyder ditt drömscenario?

– Helst ser jag gärna att vi leder matchen från start till slut. Men det finns risk för att det blir en spännande match, och isåfall hoppas jag att vi avgör i slutet.

Hur viktig är matchen för er?

– Den är superviktig. Dels behöver vi poäng. Men vi behöver också visa oss själva och alla som tycker om OV Helsingborg att det som hände sist inte är okej.

OLOF THYRELIUS ERICSON

Foto: Bildbyrån