Skövde upp på andraplats i tabellen

Kristian Svensson och Robert Arrhenius lagbygge fortsätter att imponera. På onsdagskvällen var det Alingsås HK som tillryggalades. 33–29 (19–14) skrevs slutresultatet i Arena Skövde inför knappt 1 400 åskådare.

Kamraterna från Skövde vann matchen tack vare en riktig laginsats. Nio spelare skrev in sig i målprotokollet. Jonas Samuelsson var flitigast med tio fullträffar. Beröm ska även gå till den snabbfotade niometerstrion: William Elovson (sex mål), Linus Gustavsson (fem mål) och Adam Ljungquist (fyra mål). Tillsammans fick de många gånger AHK:s försvar i gungning. Alla tre är fostrade i IFK och togs väl emot av hemmapubliken efter slutsignal.

Alingsås å andra sidan agerade osäkert. I den första halvleken fick de sällan stopp på Skövdes attacker. Hålen i defensiven täpptes till lagom till andra halvlek, men då bjöd gästerna i stället på tekniska fel; elva till antalet under matchens andra akt.

Slutsiffrorna 33–29 (19–14) innebär att Skövde klättrar upp på andraplats i tabellen. En fin start av IFK.