Så slutade European League-premiärerna

Under tisdagskvällen inleddes gruppspelet i EHF European League. Två svenska lag är med i handlingarna: IK Sävehof och Ystads IF. De förstnämnda förlorade borta mot tyska Gummersbach medan de sistnämnda kryssade borta mot rumänska CSM Constanta.

IK Sävehof föll alltså med två bollar borta mot Gummersbach. En hedersam förlust för Partillelaget som under slutminuterna var mycket nära en seger. I den 59:e minuten kvitterade Malte Celander till 35–35.

Dessvärre avslutade tyskarna matchen bäst. Två tyska mål samt ett missat avslut av Sebastian Spante gav slutsiffrorna 37–35.

I Gummersbach återfinns den gamle Sävehof-målvakten Bertram Obling. Obling, som utsågs till Handbollsligans bästa målvakt säsongen 2021/22, vann målvaktsmatchen mot Oscar Sävinger och Arvid Norén.

Vid Svartahavskusten ställdes svenska Ystad mot rumänska CSM Constanta. Matchen slutade oavgjort 29–29. YIF ledde i halvtid med tre bollar i paus, men hade stolpe ut i andra halvlek. Det var dock Anton Månsson som fick det sista ordet i matchen när han kvitterade till 29–29 i matchens slutminut.

Nästa match för Sävehof spelas hemma mot franska Toulouse, där svenskarna Casper Käll och Simon Möller återfinns. Toulouse vann sin premiär med 37–30 mot Hafnarfjördur.

Ystad i sin tur möter spanska Bidasoa Irun i Ystad Arena nästa vecka. Precis som YIF fick spanjorerna med sig en poäng från premiären hemma mot Glogow. Slutsiffrorna skrevs 33–33.