Malmö utslaget efter ny uddamålsförlust

Ett måls underläge efter första matchen blev till två efter den andra. HK Malmös Europaäventär över för den här gången efter 25–26 i dag hemma mot danska Skjern.

Efter 26–27-förlusten på bortaplan förra veckan levde hoppet för avancemang till den andra kvalrundan till Europa League för HK Malmö, tvåa i Handbollsligan förra säsongen.

Malmö inledde matchen på ett övertygande sätt och hade oavgjort eller ledningen större delen av flesta halvleken. Första gången Skjern tog ledningen i matchen var vid 29.59 då den danske veteranen Anders Eggert gjorde 14–13 från sjumeterslinjen.

I den andra halvleken ledde Skjern med som mest två bollar, men Malmö kom tillbaka och var i ledning igen vid 17–16 och hade sedan såväl 19–17 som 23–21 innan Skjern tog ledningen igen. Nisse Pettersson kvitterade till 25–25 med en och en halv minut kvar, men närmare än så kom inte Malmö som i det läget hade behövt vinna matchen för att gå vidare.

Nu blir det i stället Skjern, men de tidigare svenska landslagsspelarna Jesper Konradsson (fyra mål) och Jonathan Stenbäcken, som går vidare till andra kvalomgången. Där finns sedan tidigare IFK Kristianstad, som tilldelades segern mot norska Arendal så matcherna inte kunde spelas på grund av covid-19.

Matchens främst målskytt fanns i hemmalaget. Högersexan Johannes Larsson sköt nio skott och gjorde mål på samtliga.

Nästa vecka drar Handbollsligan igång och på lördag är det match i Baltiska Hallen igen då Malmö tar emot Kristianstad, en match som sänds på TV12 och C More (18.45).