Bred segermarginal för Sävehof i SM-final 2

Gulsvarta Sävehof är nära SM-guldet. Under lördagen besegrade man på nytt IFK Skövde och tog ledningen med 2–0 i finalserien. 22–32 blev slutresultatet i Skaraborg efter en väl genomförd bortamatch av IKS.

Michael Apelgrens Sävehof har hittills genomfört slutspelet briljant. Med idel segrar har man levt upp till förväntningarna som ställdes på dem efter seriesegern.

Den andra SM-finalen fick en jämn start. IFK Skövde, som kom till spel utan skadade Jack Thurin, samt avstända Rex Blom och Dan Beck Hansen, var länge med i målprotokollet.

I den 16:e minuten gav Rasmus Wremer Skövde ledningen med 7–6. Men närmare än så kom aldrig hemmalaget en revansch.

Sävehof kontrade med tre raka mål och skaffade sig en tvåmålsledning. Inom kort växte den fem mål och efter 30 minuter ledde gästerna med 17–10. Flera mål gjordes i öppen kasse efter att Skövde inte lyckats i sitt undertalsspel.

Med sju bollars marginal i paus skulle det mycket till för att segervana Sävehof skulle tappa greppet. Visserligen inledde Skövde starkt och minskade underläget till fem bollar. 14–19 var ställningen efter drygt 39 minuter.

Men som så många gånger förr den här våren lade Sävehof i ytterligare en växel. Gustaf Wedberg och Christoffer Brännberger visade prov på stor spelglädje och gjorde stor nytta med sin energi på plan. Just högerkanten Wedberg utökade till 22–15 i minut 44.

Slutresultatet i Arena Skövde skrevs 22–32 till IK Sävehof. Bästa målskytt i bortalaget blev dansken Rune Schröder som smällde in sju bollar. I Skövde stack Adam Samuelsson och Richard Hanisch ut med fem mål var.

Bortasegern innebär att Sävehof på tisdag kväll kan avgöra SM-finalserien på hemmaplan. Vid vinst har Partilleklubben tagit sitt sjunde guld på herrsidan.