Sävehof vann första finalmatchen

Det var heta finalkänslor och stort tryck från läktarna när årets finalserie drog igång. Alingsås ledde i halvtid, men Sävehof stod som segrare efter en stark andrahalvlek.

Den första halvleken i årets finalserie var precis så jämn som många trodde på förhand. Alingsås HK tog visserligen ett tidigt försprång på två-tre bollar men Sävehof var aldrig ur balans. Efter 27 minuter var gästerna ikapp till 14–14 fullt rättvist.

Piggast i den första halvleken för AHK var högernian tillika lagkaptenen Johan Nilsson. Nilsson klev flera gånger igenom bortalagets försvar med långa steg och förlöste Estrad i måljubel, samtidigt som han orsakade ett par tvåminutersutvisningar för Sävehof.

I Sävehof stack Jonathan Edvardsson ut med sitt oerhörda slit bakåt som framåt. Lagkaptenen satte ofta igång omställningarna som resulterade i nätrassel bakom Niklas Kraft

Felix Claar blev tidigt punktad av Oskar Sunnefeldt. Ett taktiskt drag som ledde till att William Andersson Moberg byttes in i stället för Norrköpingssonen Claar.

Den första halvleken slutade 17–16 till Alingsås. Ett sent mål av Johan Nilsson fastställde halvtidsresultatet och ordnade hemmaledning i pausvilan.

Sävehof inledde den andra halvleken strålande. Sju mot sex-spelet, med en suverän Jonas Larholm som härförare, var mycket lyckosamt samtidigt som AHK blev stillastående och förvirrade av Sävehofs offensiva 5–1-försvar. Efter 40 minuter var ställningen 20–22 i Estrad, efter knappt 24 minuter 21–24.

Alingsås kom dock tillbaka, ledde med 26–25, 27–26 och 28–27 innan Sunnefeldt gjorde två raka mål och gav Sävehof en ledning som de sedan aldrig släppte. Partillelaget vann därmed den första finalmatchen med 33–30.

Match två i finalserien spelas i Partille Arena på tisdag.